Рецепт коктейля Пэйнкиллер

Рецепт коктейля Пэйнкиллер

  • Темный ром 60 мл
  • Ананасовый сок 80 мл
  • Сироп Кокос 20 мл
  • Тертый мускатный орех 2 грамм
  • Апельсин 1/3 штуки
  • Мята 1 веточка
  • Коктейльная вишня 1 шт
  • Лед в кубиках
  • Налей в шейкер 60 мл темного рома, 80 мл ананасового сока, 20 мл кокосового сиропа.
  • С помощью пресса для цитрусовых 20 мл сока апельсина.
  • Добавь 2 грамма мускатного ореха и лед в кубиках.
  • Встряхни.
  • Перелей через стрейнер и сито в охлажденный бокал рокс.
  • Укрась долькой апельсина, мятой и вишней для коктейлей.

Ароматные и пряные, Мягкие, приятные на вкус, Пикантные, Сладкие, Фруктовые

В избранном у
9 пользователей
алкоголь: 12%
(средний)

Законодательство РФ ограничивает оборот и рекламу алкогольной продукции.

Обезболивающее от душевных ран и тяжелых воспоминаний.

  • Нет в баре Есть в баре ДОБАВИТЬ В СПИСОК ПОКУПОК УБРАТЬ ИЗ СПИСКА ПОКУПОКТемный ром 60 мл
  • Нет в баре Есть в баре ДОБАВИТЬ В СПИСОК ПОКУПОК УБРАТЬ ИЗ СПИСКА ПОКУПОКАнанасовый сок 80 мл
  • Нет в баре Есть в баре ДОБАВИТЬ В СПИСОК ПОКУПОК УБРАТЬ ИЗ СПИСКА ПОКУПОКСироп Кокос 20 мл
  • Нет в баре Есть в баре ДОБАВИТЬ В СПИСОК ПОКУПОК УБРАТЬ ИЗ СПИСКА ПОКУПОКТертый мускатный орех 2 грамм
  • Нет в баре Есть в баре ДОБАВИТЬ В СПИСОК ПОКУПОК УБРАТЬ ИЗ СПИСКА ПОКУПОКАпельсин 1/3 штуки
  • Нет в баре Есть в баре ДОБАВИТЬ В СПИСОК ПОКУПОК УБРАТЬ ИЗ СПИСКА ПОКУПОКМята 1 веточка
  • Нет в баре Есть в баре ДОБАВИТЬ В СПИСОК ПОКУПОК УБРАТЬ ИЗ СПИСКА ПОКУПОККоктейльная вишня 1 шт
  • Нет в баре Есть в баре ДОБАВИТЬ В СПИСОК ПОКУПОК УБРАТЬ ИЗ СПИСКА ПОКУПОКЛед в кубиках

Об этом коктейле пока никто не оставил отзыва. Хочешь быть первым?

The History of the Painkiller

The original Painkiller was created at the Soggy Dollar Bar in the 1970s. The hotspot on the British Virgin Islands was owned by Daphne Henderson. With no dock on the beach, patrons had to swim to shore, getting their money wet along the way. This inspired the bar’s name.

The Painkiller was the Soggy Dollar’s signature cocktail, and it became famous in the islands. The recipe was a well-kept secret.

When Charles Tobias—who would found Pusser’s Rum in 1979—befriended Henderson, he tried to figure out the secret recipe. As the story goes, Tobias recreated the drink almost exactly, though people at the Soggy Dollar enjoyed his slightly less sweet version of the bar’s signature mix.

The drink took off, and Tobias trademarked it as Pusser’s Painkiller. The recipe spread, and it quickly became a modern classic in the tropical cocktail scene.

Bartenders mixed up Painkillers, drinkers enjoyed the fruity concoction, and all went well. That was until a pair of well-known New York City bartenders decided to open a bar called Painkiller. They also offered the namesake cocktail, but their version did not use Pusser’s. This spurred a trademark lawsuit that ended in the venue changing its name to PKNY (it closed in 2013). As the story unfolded in 2010 and 2011, the bartending community came out in support of the NYC establishment. Several boycotted the rum, and quite a few purposely promoted Painkillers with any rum other than Pusser’s.

Though the story of the Painkiller does not change the appeal of the drink, it is an interesting case of who can «own» or trademark a cocktail recipe or name. It’s not the first case in the courts; similar arguments have surrounded the Bacardi cocktail and the dark ‘n’ stormy.

Ссылка на основную публикацию

Adblock detector